top of page
vino-veno-en-grachthof-121.jpg

Varen

Zou je na een volle maag ook wel door de dorpsgrachten van Giethoorn willen varen? Dan hebben wij binnen onze bootverhuur een breed aanbod aan verschillende boten.

 

Van Giethoorn verkennen in een luxe sloep, tot het water op in een fluisterboot! Word je liever rondgeleid? Ook dan hebben we verschillende rondvaarten, waarbij een van onze schippers je de mooiste plekjes van Giethoorn laat zien. 

vino-veno-en-grachthof-70.jpg
vino-veno-en-grachthof-135.jpg

Tapas plank

Beoordelingen 

*

via Tripadvisor.com

Wij hadden een sloep gehuurd en konden na het eten meteen varen. Goede boot. Top ervaring.

*

via Tripadvisor.com

Fluisterboot gehuurd. Ik had per ongeluk verkeerde datum online geboekt, gelijk gebeld, werd prima opgelost. Aardige behulpzame jongens allemaal! Parkeren kan dichtbij, op loopafstand. Als ik terug kom, boek ik hier weer!

vino-veno-en-grachthof-80.jpg

Varen in Giethoorn

*

Wat is het verschil tussen een sloep en een fluisterboot?

Een sloep is over het algemeen groter en krachtiger dan een fluisterboot. Het is meestal geschikt voor het vervoeren van meer personen en kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten, zoals vissen of waterskiën. Een fluisterboot daarentegen is kleiner en heeft een stille motor, waardoor het zeer geschikt is voor het verkennen van natuurgebieden zonder de dieren en het milieu te verstoren. Beide boten zijn echter perfect om te genieten van een dag op het water en de mooie omgeving te verkennen.

*

Hoe lang heb ik nodig om te varen in Giethoorn?

De duur van je vaartocht in Giethoorn hangt af van verschillende factoren, zoals de route die je kiest en de snelheid waarmee je vaart. Over het algemeen kun je rekenen op een vaartocht van ongeveer 1,5 tot 2 uur voor een standaardroute door het dorp en de omgeving. Als je ervoor kiest om ook de meren en grotere waterwegen te verkennen, kan de duur van de vaartocht oplopen tot wel 4 uur. Het is aan te raden om voldoende tijd te nemen voor de vaartocht zodat je optimaal kunt genieten van het prachtige landschap en de rustgevende sfeer van Giethoorn. Vergeet ook niet om onderweg een aantal van de gezellige restaurants en cafés te bezoeken voor een hapje en drankje.

*

Wat is er allemaal te doen in Giethoorn?

Giethoorn is een prachtig dorp in Nederland dat bekend staat om zijn pittoreske grachten en bruggen. Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen in Giethoorn, zoals een boottocht maken door de grachten, fietsen door het platteland, wandelen langs de waterkant en genieten van de lokale gerechten in een van de gezellige restaurants. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Giethoorn museum of een rondleiding krijgen door de historische bezienswaardigheden van het dorp. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of cultuur, Giethoorn heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er zijn tal van adembenemende uitzichten die je niet wilt missen!

*

Welke stad ligt dichtbij Giethoorn?

Als je op zoek bent naar een stad in de buurt van Giethoorn, dan zou je kunnen kijken naar Meppel. Dit is een gezellige stad met een historisch centrum en ligt op slechts 10 kilometer afstand van Giethoorn. Ook Steenwijk is een optie, deze stad ligt op ongeveer 17 kilometer afstand en heeft een divers aanbod aan winkels en restaurants. Beide steden zijn goed te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

bottom of page